Pàgines

Crónica d'una visita molt maca amb IAEDEN i Xarxa de Reproducció de Tortugues de l'Albera.



Compatibilitzar bones pràctiques agràries, la conservació dels valors naturals i la promoció del producte: “Cultivant Sinergies” custòdia agrària a Menorca i l’Alt Empordà del GOB Menorca i IAEDEN.


El passat dimecres 16 d’octubre ens van fer una visita a la nostra finca per poder explicar el projecte de custòdia agrària "Cultivant Sinergies" mentre descobríem tots plegats l’aplicació pràctica de l’acord de custòdia agrària.
  La nostra finca, a més de l'elaboració de vins ecològics a partir de vinyes própies, és un espai destacat pels valors naturals com els estanys temporals de la Gutina (Xarxa Natura 2000) o el prat de dall, la presència de valors culturals com dòlmens, menhirs, cabanes de pedra seca, i tot plegat, situat en un entorn paisatgístic privilegiat.
  El matí va començar amb una breu introducció al projecte “Cultivant Sinergies” del GOB Menorca amb la col·laboració de IAEDEN sota el lema “Un paisatge que alimenta”, per aprofitar la visita sobre terrenys.
Durant la caminada vam seguir els itineraris senyalitzats que hi ha a la finca i preparats per la visita de la zona. Molt prop del celler, vam aturar-nos per a comentar unes aclarides de vegetació i la construcció d’una vedruna de conills que s’han realitzat per afavorir la població de tortugues de l’Albera. I aprofitant aquesta col·laboració amb el Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera vam alliberar alguns exemplars de tortugues provinents del centre.

La següent parada va ser a la vinya del Corral, una vinya de garnatxa negra, on vam explicar el maneig ecològic a les vinyes i les pràctiques de manteniment de la finca en general. Vam continuar la passejada fins els Estanys de la Gutina, que són uns estanys temporals característics d’aquesta zona molt interessants i que van ser declarats Xarxa Natura 2000. I del Dólmen de la Gutina vam arribar-nos fins el Menhir de la Murtra, un imponent monument  en plena Albera.
  
Vam finalitzar la visita, al celler tastant els nostres vins acompanyats d’atres de productes de custòdia de l’Alt Empordà. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada