És el nostre primer experiment d'elaboració de blanc i, de veritat, n'estem orgullosos!
Hi ha un 60% de garnatxa blanca i un 40% de garnatxa roja.
Fermentació de 30 dies en inox amb temperatura controlada entre 18 i 20 graus. Trassec i "descans" en dipòsit inox fins al cupatge.
Embotellat el 24 de febrer està ara a disposició al celler i als mercats Món Empordà.
Un xic d'història...
La garnatxa blanca prové d'una vinya que vam transformar l'any 2011 partint d'una garnatxa negre que no ens acabava de convéncer.
Així que, a l'abril de 2011, vam tallar les cepes velles i vam empeltar...
I ANYET d'on ve?
El nom d'aquest vi, fresc i nou, és un homenatge al petit rio que, sortint del Puig Neulós, passa al costat de casa i desemboca a l'Orlina. Important font d'aigua i aire fresc durant l'estiu, és un company tot l'any amb el seu llit tranquil i els seus arbres que composen un paisatge tan característic.
Si quan el tindreu a la mà llegiu la petita nota que diu "Dedicato a Pietro" sabeu que està dedicat al pare de la Bàrbara que, malauradament, no ha pogut veure les coses tan maques que estem fent!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada